agioritikovima

Εντοπίστηκε η ιερή εικόνα του Χρυσοσώτηρος της τουρκοκρατούμενης κωμόπολης Ακανθούς


Μετά από 37 χρόνια, η θαυματουργή και μεγάλης θρησκευτικής και συναισθηματικής αξίας ιερή εικόνα του Χρυσοσώτηρος της Ακανθού εντοπίστηκε κλειδωμένη σε κελλί της Ιεράς Μονής του Αγίου Μάμαντος, στην τουρκοκρατούμενη πόλη της Μόρφου.
Η τίμια εικόνα του προστάτη της Ακανθούς είχε χαθεί από τον Αύγουστο του 1974, όταν οι ορδές του Αττίλα κατέλαβαν την κωμόπολη. Ωστόσο, οι κάτοικοι της τουρκοπατημένης κωμόπολης, δεν έπαψαν ποτέ να την αναζητούν. Έτσι, πριν από δύο περίπου χρόνια και συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 2009, η εικόνα εντοπίστηκε από κάποιους να βρίσκεται κλειδωμένη στην Μονή του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου.
Από τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν προσπάθειες για να απεγκλωβιστεί και να συντηρηθεί. Μετά τις ενέργειες που έγιναν, σήμερα η εικόνα βρίσκεται στον κατεχόμενο ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, ενώ συνεχίζονται οι ενέργειες για μεταφορά της στις ελεύθερες περιοχές.
Πηγή: ΦΡΙΞΟΣ ΔΑΛΙΤΗΣ, Εφημ. "Φιλελεύθερος", 04.06.2011.
http://www.churchofcyprus.org.cy/article.php?articleID=1774

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνολικές προβολές σελίδας